пʼятницю, 27 лютого 2015 р.

Легенди Олени Різник


«Громадонько моя поштива,
де ти набрала сього дива?..» 
             Л.Українка

 «Я закохана в місто з дивовижною назвою – Бережани, в його старовинні вулиці, годинник на ратуші, чудернацькі грифони на фасаді будинку банку, вишукані балкони з гербами колишніх господарів та святкову музику церковних дзвонів....В сонце, яке, щодня прокидаючись, золотить бані церков. В чудові легенди, що ожили на берегах Золотої Липи. В мури, ці зруйновані, але такі милі і дорогі серцю мури старого замку. Я закохана! Закохайтесь і ви в моє місто, і воно відповість вам взаємністю!», – так зазначила у присвяті автор Олена  Різник.
      Книга «Легенди Бережан» призначена для широкого кола читачів. Вона обєднала  вісім легенд: «Легенда про вічне кохання», «Легенда про скрипку, що співала без слів», «Легенда про млинове колесо», «Чара і Барон», «Казка травневої ночі», «Семисил», «Свято вітрів», «Волох».
Особлива тема – легенди Олени Різник, які не записані, а написані нею самою, які раз у раз нагадують нам – хто ми і з якого ми роду.
Ось що розповіла сама  Олена: «Наші далекі предки вірили, що крім того світу, в якому живемо ми, люди, існує ще й  світ інший. У тому, іншому світі, живуть невидимі  духи, демони, русалки, вовкулаки та інші загадкові створіння. В міфах і переказах, казках і легендах дожили вони до наших днів…
 А можливо, він і не зникав, той старий, дивний світ?»
Презентація книги проходила  в рамках діяльності дитячого фестивалю-конкурсу «Казка мого життя».

 Як зазначила сама автор книги, творчість її тісно переплітається з казкою, яка постійно «живе» в районній дитячій бібліотеці. Саме бібліотека, формує казковий, а пізніше і дорослий світ дитини, приносить щось казкове у повсякденне життя, що сприяє авторці книги у самореалізації  домислів, творінь, фнтазій.

                                              Тож нових натхнень Тобі, Олено!

Немає коментарів:

Дописати коментар