пʼятницю, 20 лютого 2015 р.

Ангели Небесної Сотні


Батьківщина або територія...
Кожен сам обирає шлях.
Запікається кров'ю історія,
Мов у дерево входить цвях...
Д. Лазуткін
             Рік тому сталася всеукраїнська трагедія - розстріл мирних захисників революції Гідності. Час від часу душу бентежать тривожні спомини про ті трагічні дні, біль, смуток, жаль і молитва за героїв України.
              Їх назвали Небесною сотнею - тих, які загинули в Києві на  Майдані, на вулицях Грушевського, Інститутській. Відважні патріоти гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. Бійці  Героїчної сотні, полинули у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-охоронцями на небі, утворивши на небесах своєрідну Алею Героїв.
       Свічка пам'яті..., зворушливі слова ведучих та читців заходу, молитва за  полеглих Героїв, кетяги червоної калини, обрамлені чорною стрічкою і фотографії.... фотографії тих майданівців, та земляків Героїв АТО, яких вшановували на масовому заході "Алея героїв", що  проводила   центральна районна бібліотека.  Стоячи і зі сльозами на очах присутні в залі слухали Гімн Майдану та молитву за Україну "Боже, великий,єдиний" у виконані капели "Боян"
(кер.Ю. Васенко)
 

         Ці погляди..... Відкриті, щирі... Про них не можна було говорити без сліз...бо вони такі молоді, а водночас зрілі і мужні, зробили те, що нації творять десятиліттями. Вони своєю смертю навчили майбутніх, як жити  по-совісті. 
Слава, пам'ять і подяка  Вам, ГЕРОЇ!!!
 


Немає коментарів:

Дописати коментар