пʼятницю, 29 серпня 2014 р.

Урок народознавства в Урманській бібліотеці






Знай свій рід, своє слово, свою пісню,
продовжуй народне мистецтво…
 Мамина пісня, батькова хата, дідусева казка, бабусина вишиванка.... їхні звичаї, традиції – все це наша пам’ять, історія, яка передається від старшого покоління молодшому, як символ, як оберіг святості,  чогось незбагненного, теплого, сонячного.

І саме сонячної серпневої неділі  бібліотека с. Урмань проводила урок народознавства «Святі обереги краю мого», де всі присутні мали змогу ближче торкнутись струн майстерно-мистецького володіння плетіння із  соломи.



Організатор і ведуча свята Л.І. Іванцька – зав. бібліотекою-філіалом с. Урмань запросила в гості майстра традиційного народного мистецтва плетіння із соломи – Івана Васильовича Пришляка, де він провів для гостей та учасників уроку майстер-клас по плетінню дідуха, тому що найбільшим його бажанням є передати свою майстерність дітям, тим самим залишивши добрий слід на землі.

Учасники і присутні  активно включились допомагати майстрові, а дехто і сам оволодів цією нехитрою майстерністю традиційного народного мистецтва.

 На закінчення заходу, уважно переглянули виставку оригінальних виробів майстра, а дівчатка приміряли капелюшки, солом’яні заколки для волосся, 

Майстерно оформлена викладка літератури «Зустріч з мистецтвом» і безперервний попит на  книги, представлені тут,  дали зрозуміти - такі зустрічі допоможуть більш активно відроджувати призабуті майстерності народу свого і далеко не останні в бібліотеці.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар