вівторок, 26 серпня 2014 р.

Арт-година у сільській бібліотеці






19 серпня весь християнський люд відзначає одне з найбільших релігійних свят – Преображення Господнє або другий Спас.
У народі це свято більше відоме як Яблучний Спас. Цього дня колись одягали білий одяг, брали кошики з плодами саду й городу та пишні букети з колоссям жита або пшениці і вирушати до церкви святити все те, що дала мати-земля: яблука, виноград, груші, ну і звичайно мед.
Цій даті бібліотека-філіал с. Літятин присвятила арт-годину «Святий Спас прийшов до нас»
Йшли гості в книгозбірню у яскравих вишиванках і не з пустими руками, а з кошичками фруктів, вазочками запашного домашнього меду, печевом, квітами та веселими святковими посмішками. 
У бібліотеці була організована викладка літератури «Святий Спас прийшов до нас», на якій були представлені видання про народні звичаї та традиції, детальніше допомогли дізнатися про свято Спаса, його історію, особливості та народні прикмети.
 Ведуча та господиня свята зав. бібліотекою  О.М.Івасюк тепло привітала гостей і  розповіла про святкування Спаса, а потім запросила на перегляд сценки «Святкуємо Спаса», за участю     юних читачів бібліотеки.
Сільський голова  І.М. Олексюк в заключному слові подякував всім присутнім, особливо юним аматорам за відродження і збереження українських традицій
Поряд з виставою на відвідувачів чекав святково прикрашений стіл з гостинцями до Спасу. Читачів та гостей бібліотеки пригощали виноградом, червонобокими яблуками, жовтими соковитими грушами, сливами з домашнього саду. І, звичайно ж, медом!

Немає коментарів:

Дописати коментар