вівторок, 14 червня 2016 р.

Духовність і мистецтво у дворику храму Пратулинських мучеників




Як чудеса ти десь шукаєш, -
То до Антонія іди,
просьби свої  і благання  
у стіп його склади.
Кожного року, 13 червня, вшановуємо пам’ять святого Антонія Падевського, а друга неділя червня  - неділя перенесення мощей св. Антонія Падевського з храму Пресвятої Трійці  у  монастир оо.Бернардинів (храм Пратулинських мучеників).

У нашому місті Бережани  є велика набожність до цього святого,  як доброго помічника і заступника перед Богом, поскільки мощі св. Антонія Падевського постійно перебувають у храмі Пратулинських мучеників (монастир оо.Бернардинів),  що знаходиться на території колишньої колоні.  Щонеділі, об 8.00,  у храмі відбувається Богослужіння, яке служить о. д-н Михайло Бугай. Вірні  у цьому храмі збираються, щоб за посередництвом святого Антонія  з Падуї, випросити у Бога потрібні ласки. 

 
Мощі св. Антонія, його портрет із зображенням лілії в руках, як символа чистоти  та вірності Богові,   допомагають зцілитися у вірі, у духовному зростанні, віднаходити те, що було втрачене роками, а зараз спливає і обдаровує кожного прихожанина.
Св. Антоній є тим прикладом для нас – як маємо жити і чого можемо від нього почерпнути. Він був чистий перед Богом і саме його символ – квітка лілії в руці -  кожного разу нагадує нам про цю чистоту. І хоч ми ніколи не станемо св. Антонієм чи ще якимось іншим святим,  просто в своєму житті повинні бути святими – тими, ким ми є на своїй життєвій дорозі, у своєму покликанні.
Тож кожен охочий має нагоду прийти в цей храм, у  Неділю  Святої Трійці, 19 червня, коли у дворику  храму Пратулинських мучеників буде відбуватись мистецьке дійство «Мистецьке сонце Італії та України», яке представлятимуть  талановиті  бережанці – лауреати і дипломати міжнародних та всеукраїнських конкурсів і фестивалів 2015-2016 рр.
 Одночасно тут, у храмі Пратулинських мучеників   можна буде   скласти свої молитви, прохання чи подяку за отримані ласки, доторкнутися до мощей Пратулинських мучеників та Антонія Падевського.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар