четвер, 2 липня 2015 р.

Відкрито Благодійний фонд "Бережани-Карітас"




25 червня у місті Бережани в приміщенні ратуші відбулось відкриття благодійної організації «Карітас».
 

Участь у ньому взяли священики церкви Пресвятої Трійці, отці з Тернополя - о. Роман Загородний – заступник директора Тернопільського «Карітасу», о. Іван Андрій Говера, волонтери та жителі міста.

 











Урочистість розпочалась молитвою на освячення та благословення благодійного приміщення.

Відтак отець-декан Михайло Бугай звернувся з короткою промовою, у якій висловив вдячність помічникам та гостям заходу. А головне – людям, які спричинилися до виникнення даної організації. Також звернувся до усіх небайдужих бережанців з проханням про подальшу роботу в «Карітасі», яка буде полягати у здійсненні діл милосердя для своїх ближніх. Священик закликав усіх ділитися чим можна – матеріальними статками, наданням послуг, порадами, психологічною підтримкою з тими, хто цього дійсно потребує.


Отець наголосив також на тому, що не потрібно соромитися звертатись по допомогу в «Карітас», як і проявляти добру волю зробити комусь добро, не чекаючи винагороди, бо вона і так буде від Господа.

 До промови отця-декана долучився також о. Роман Загородний, який теж, зсилаючись на біблійний вислів «хто подасть ближньому хоч кухоль води, того чекає нагорода у Царстві Небесному», закликав людей проявляти справжню християнську любов до інших.
  









Присутні з цікавістю оглядали світлини, якими волонтери прикрасили стіну «Карітасу», адже, сумні очі бідних, немічних, солдатів АТО, нещасних дітей, калік, що дивились з фото, не могли нікого залишити байдужим.

Дуже радує те, що частина волонтерів є активними користувачами нашого Інтернет-центру та бібліотеки.





Немає коментарів:

Дописати коментар