пʼятницю, 26 червня 2015 р.

Проща Бережанського деканату




Колись давно малий Богдан Лепкий так сказав матері своїй: «Мамо, їдьмо до Зарваниці. – Може колись і поїдемо, синку.

-         Я не хочу «може», й не хочу «колись», я хочу зараз…».

(за Б. Лепким  «До Зарвавниці»)

Спливає ніч, співають птиці,
Заглянув ранок у вікно.
В молитвах люд до Зарваниці
Іде в священнеє село.










13-14 червня 2015 р. прочани Бережанського деканату мали можливість відбути прощу до Зарваниці, до чудотворного джерела зцілення, до чудотворної Ікони обнадієння і любові.

Незважаючи на спекотну погоду, понад 200 бережанських  прочан пройшли пішки понад 14 годин, впродовж яких мали  змогу побачити власну недосконалість, відчути біль і покаяння, а відтак, після відновленн сил в чудотворному джерелі, активно брали участь у вечірніх богослужіннях та ранковому  архієрейському служінні, яке очолив  Архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василь Семенюк

 


 










Саме тут, у Зарваниці, приклавшись до чудотворного образа Пречистої Діви Марії, помолившись, прийнявши купіль у джерелі Святої Анни, дістаєш новий заряд енергії, відчуваєш наяву повсякчасну присутність Господа нашого

Люди ідуть у Зарваницю,
Щоб після болів і тривог,
Біля священної криниці
Відчути в серці: «З нами Бог».


Зараз  Прощі до Зарваниці  вважаються «важливими акціями духовної підготовки»,бо, дивлячись на чудотворну Зарваницьку ікону, читаючи-перечитуючи  духовну літературу, яку кожен намагається вибрати до вподобання собі,  ми відчуваємо, що  пресвята Богородиця  говорить нам усім: «Ось ваше спасіння, тут Господь, його слухайте. В кожному його  слові знайдете відповідь на ваші питання і сумніви, а, споживаючи Його Божественне Тіло і Кров, - отримаєте прощення і благодать».

 


На особливо почесному місці у наших прочан Зарваниця із своєю чудотворною  іконою Богоматері, через молитву до якої тисячі людей впродовж століть отримували заступництво, зцілення та допомогу Матері Божої,  до якої і по сьогодні  потоками тягнуться тисячі спраглих людей.


І дуже приємно, що багато читачів нашої бібліотечної системи стали прочанами цієї благодатної прощі Бережанського деканату.


Немає коментарів:

Дописати коментар