пʼятницю, 5 червня 2015 р.

"Бадяка-Маняка" у Бережанах



Бадяка-Маняка – небачений звір.
живе він у темному лісі між гір.
Для власної втіхи він лущить горіхи
і носить звірятам до нір.
Неоніла Стефурак

Цей прекрасний віршик Неоніли Стефурак – став улюбленцем усіх діток України, тому що повністю відображає дитячі вподобання, захоплення, дитячу фантазію. Цей казковий дитячий звір ще з 2007 року, почав  «лущити горіхи», в царстві книги  для дітей та юнацтва,  тим самим закликаючи всіх дорослих на всіх рівнях серйозно подивитися на світ дитини та світ книжки для дитини.
Хто не  зачитувався казками в дитинстві?  Вони веселили, засмучували, переносили в інші світи,  в світи Квіткового царства також.  Тому надзвичайно  приємним дійством, ініціатор якого Центр дослідження літератури для дітей та юнацтва, 31.05.-01.06 став літературний фестиваль «БАДЯКА-МАНЯКА» в Бережанському замку.
Незабутні враження та приємні емоції надовго залишаться в пам’яті учасників цього літературного фестивалю, зокрема тих, хто приймав участь в артмобі "Моя Україна - квіткова країна", який організувала і провела Бережанська бібліотека для дітей  разом із СПРАВЖНІМИ своїми читачами та з підтримкою сільських бібліотекарів, які охоче  підключилися і серйозно поставилися до проведення  цього дійства. Майстерно свої здібності, кмітливість та спритність показали Арсен Мельник – учень 8-А класу БСШ №1, який чудово зіграв роль гнома-чарівника та ще й зумів поспілкуватися з  кореспондентом газети «Урядовий кур’єр», Софійка Бридун – учениця 7-А класу БСШ  №1, Легка Еля – учениця 7-А класу БСШ №2 , Настя Крук – учениця 11-Б класу БСШ №2, Василь Миськів – бібліотека с. Жуків, Марійка Солярчик – бібліотека с. Комарівка, сестрички Оля і Світланка Федус – бібліотека с. Куропатники,  Іра Прийдун, Евеліна Мацієвич – бібліотека с.Баранівка, Оксанка та Іванко Семенів бібліотека с. Тростянець -  у загадково -квітковій вікторині «Розгадай квітку»,  читали легенди, розказували вірші та співали пісні, про квіти.





Особливу подяку хочеться  висловити Аллі Соколовській за те, що користувачі наших бібліотек  мали можливість відчути радість свята  через зустрічі та спілкування з  письменниками - гостями  фестивалю, взяти участь у літературних вікторинах, які вони організовували. 
 Якщо вдуматися в дитячі слова, то вони  твердять таке: «А придумай, організуй цікаве щось ще...». Тож маємо неабияку надію, що такі літературні фестивалі, зустрічі з письменниками будуть і надалі продовжуватися., тому що наші святково організовані  вікторини-ребуси  – це коди, відповіді на  добро, на  зло, яке ми розкодовуємо, розгадуємо  усе своє життя – дитяче, юначе, доросле
 







1 коментар:

  1. Замечательный фестиваль. Так ярко и красиво рассказано об этом и хорошие фотографии. Молодцы!

    ВідповістиВидалити