вівторок, 12 травня 2015 р.

Спасибі, матусю, що ти у нас є!




Ще в колисці немовля
Слово МАМА вимовля.
Найдорожче в світі слово
Так звучить у рідній мові:
Мати, матінка, матуся,
Мама, мамонька, мамуся!
Називаю тебе я,
Рідна ненечко моя!
                          В. Гринько
У травні, коли розквітають яскраві квіти і дзвенить пташиний спів, ми святкуємо Свято Матері.  Свято це уособлює у собі три найдорожчі образи:  Матір Божу, Матір Україну і рідну найдорожчу матір-неньку.





Мати... Це слово теплом зігріває нашу душу, тому що немає в житті нічого дорожчого та ціннішого як мамині руки, її добре серце. Материнську посмішку можна порівняти з теплим промінчиком вранішнього сонця. Для кожного з нас немає ріднішої людини, аніж матір, яка подарувала тобі життя, ввела тебе у цей дивовижний світ, допомогла зіпястись на ніжки та зробити перший крок – крок по життю...
  05.05.2015 у центральній районній дитячій бібліотеці  проведено свято-ранок, присвячений Дню Матері «Спасибі, рідна, що ти у нас є».  Учасниками свята були учні 2«Б» кл. СШ № 2  та середня група дитячого садочка «Сонечко». 
 Дитяче свято пройшло на славу. І учні, і дошкільнятка  читали  вірші про маму, звучали пісні «Святкова пісня про маму», «Колискова», «Матінка світу». 

Хто розкаже мені казку,
Хто щедрішій всіх на ласку?
Ти, матусю, наймиліша,
В цілім світі – найрідніша!

А на завершення свята всі разом заспівали «Многая літа» для матерів і бабусь.
Із словами подяки, а також про роль дитячої бібліотеки у вихованні підростаючого покоління виступила  бібліотекар молодшого відділу обслуговування Дурисвіт Г.С.

Немає коментарів:

Дописати коментар