четвер, 21 лютого 2013 р.

Я з віків до вас іду....


Рідна мова - предків світлий голос,
Чисте українське джерело.
Це пшениці золотистий колос,
Рідний край і батьківське тепло.
 
            Щороку  21 лютого відзначається Міжнародний день рідної мови - день "підтримки, культурного  різноманіття та багатомовності" (відповідно до рішення 30 сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО).
 
             Українська мова вважається однією з наймилозвучніших мов у світі. На одній міжнародній конференції було названо три мови, які є найкращими для співу - італійська, українська і грузинська. І не випадково, саме в цих країнах так багато славних пісень і співаків.
 
              День рідної мови глибоко пошановується і в районній бібліотеці. Користувачам нашої книгозбірні запропоновано перегляд літератури "Мова - наша мудрість і знань наших сила".


            На експозиції представлена література з питань історії розвитку української мови; святкування міжнародного дня  рідної мови; значення її для людини, а також твори Т. Шевченка, Л. Українки, І. Франка, Л. Костенко, В. Симоненка та ін. відомих українських письменників.
 
          У  Конституції України є такі рядки: "Державна мова в Україні є українська мова". І які б не були страшні сторінки нашої історії, наша рідна мова вижила і сьогодні розвивається.


Ірина Тимон - бібліотекар читального залу допомагає читачам глибше пізнати історію рідної мови, різнобарвність і красу її, тому що для кожного народу дорога його мова, а нам, українцям, найближча до серця - українська.


Немає коментарів:

Дописати коментар