понеділок, 11 лютого 2013 р.

Життя, покладене на вівтар України


"Народе мій, до тебе я ще верну,
як в смерті обернуся до життя"
                     (В. Стус)

 Василь Стус... Світла пам'ять про нього залишилася не тільки у друзів і товаришів його, але  й передається з покоління в покоління, як символ мужності, нескореності, самопожертви в ім'я життя інших.

 
"Згоряючи сам - світи іншим," - ці слова сказані одним відомим  вченим, стали пророчими для нього...

Стусівські читання - саме такою формою бібліотечної роботи працівники відділу обслуговування районної бібліотеки віддали належну честь великому патріоту України В. Стусу, який відбувся в читальному залі районної бібліотеки з групою учнівської молоді.



Ведучі заходу Ірина Тимон та Наталія Северин розкрили присутнім непересічний талант В. Стуса і допомагали зрозуміти його трагічну долю, що є симоволом незламного духу борця, збереженням людської гідності.



Цікавою  була розповідь голови районного товариства "Меморіал" ім. В.Стуса І.В.Головацького про переслідування, ув'язнення та заслання В.Стуса, про його перебування у тюрмі разом із нашим земляком В.Рокецьким, який вивчив пам'ять 50 віршів В. Стуса і передав їх на волю.

Під час проведення стусівських читань у бібліотеці експонувалася книжкова виставка "В.Стус: життя, доля, поезія", на якій представлено книги поета, його літературні праці, спогади, листи. поезії - вершинні здобутки письменника

Немає коментарів:

Дописати коментар