середу, 23 липня 2014 р.

Дитячий семінар у Бережанській районній бібліотеці.




«Організація сімейного читання – основа успішної роботи бібліотеки» - під такою назвою проведений семінар бібліотечних працівників району.

 В роботі семінару взяли участь О.В. Шулик – вихователь дитячого садочка «Сонечко», Г.І. Логуш – начальник відділу державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Бережанського районного управління юстиції.
Методичні поради та консультації  надавали працівники районної бібліотеки: Г.С. Дурисвіт – бібліотекар молодшого відділу районної дитячої бібліотеки, В.М. Палій – бібліограф ЦБС та методист по роботі з дітьми О.І. Паньків.
В рамках семінару був організований флешмоб (організатор-волонтер О.М. Чупровська) з юними читачами бібліотеки під гаслом «Від пам’ятника Т.Шевченка по книжку про Т.Шевченка» (приурочений 200-літтю від дня народження славетного Кобзаря).
 У флешмобі брали участь діти різних вікових категорій – дошкільнята, учні шкіл міста, а також діти, які приїхали в Бережани на канікули до бабусі і дідуся.
 Діти-учасники дійства поклали квіти до пам’ятника Т.Г.Шевченку, читали його вірші. Працівники бібліотек-філіалів району разом з учасниками флешмобу прочитали Шевченків «Заповіт».
Колона дітей з книгою «Кобзар» в національних костюмах на велосипедах, роликах, дитячих машинках, з прапорцями в руках, прибули до дитячої бібліотеки, де ознайомилися з творами Т.Г.Шевченка.
 
Гостями бібліотеки була і сім’я  Гаврилишин з Бережан із внучкою Сашею, яка проживає в Чернігові. Біля виставки «Вічне слово Шевченка» дівчинка розказала вірш Т.Г.Шевченка.
  Метою цього семінару було підтвердити, що читання – це не просто спосіб отримання інформації, це унікальний процес, здатний зробити з дитини Особистість, яка, навчається відчувати, співпереживати, мислити, роздумувати над прочитаним. А бібліотека є тим осередком, який має позитивний вплив  на сім’ю з метою покращення умов для розвитку здібностей підростаючого покоління. 



Немає коментарів:

Дописати коментар