четвер, 12 вересня 2013 р.

Бережанські гімназисти - на "танцювальній фієсті".


             У рамках європейської Програми обміну молоді «Магія двох культур: їх відмінності та подібності», розробленої працівниками Ключборкського будинку культури, що в Опольському воєводстві Республіки Польща, відбулася поїздка зразкового танцювального колективу    «Розмарія» (кер .М.Кузів), відмінників навчання Бережанської гімназії ім. Б. Лепкого (м. Бережани Тернопільської області) в місто-побратим Бережан – Ключборк, що цьогоріч відзначає 760-річчя з часу створення.



             Візит гімназистів співпав із проведенням Міжнародного фестивалю «Танцювальна фієста».
 
            За тиждень, проведений у Польщі, учні та їх наставники мали можливість ознайомитися з польською культурою, традиціями, мовою, побутом і в свою чергу радо представляли національно-культурні традиції нашої країни.
 
              Незабутніми стали зустріч у мерії, екскурсії музеями, дружні спілкування з польською молоддю (перекладачем була випускниця гімназії, зараз студентка Львівського національного університету ім. І. Франка Ольга Будар), спільні вечірки.

 

           Участь у цих заходах брала талановита молодь з Ключборка, а також литовці, угорці, серби, хорвати, італійці, португальці, танцюристи деяких інших країн.

           Відрадно, що танці у виконанні бережанських гімназистів дуже сподобались глядачам.




Немає коментарів:

Дописати коментар