пʼятницю, 16 листопада 2012 р.

Володимир Мота на вербівській сцені



Вербівський народний дім насолоджувався звуками цимбал та сопілок, домр і баянів, а ось бандура тут зазвучала вперше. Та неабияка бандура, у ній живе ціла  історія.





 Змайстрована  вона самодіяльними полоненими майстрами під керівництвом Ярослава Бабуняка. Її корпус  виготовлений із бочкових дощечок з-під оселедців, гарматні гільзи використовували для кріплення струн, а з телефонного дроту  натягнули 54 струни. Такі інструменти були виготовлені для Володимира Моти і 2-х його товаришів, які під орудою Я. Бабуняка створили тріо,  пізніше квартет з бандурами і дали понад 140 концертів у складі ансамблю військовополонених "Бурлака" як у таборі, так і за його межами.


 В цей день струни історичної бандури мовчали, мовчали світлою пам'яттю свідків тих подій, пам'яттю Ярослава Бабуняка - "батька рімінських бандуристів".




 Цього дня вербівчани насолоджувалися співом та грою Володимира Моти - живого свідка тих жахливих подій минувшини. І хоч  живе він у далекому Квебеку, але і по сьогодні служить Україні бандурою, понад півстоліття звеличує козацьку славу та історію і зачаровує могутнім голосом та зворушливим співом, незважаючи на свій 85-річний  вік.









Маестро - частий гість в Україні, якій щоразу сповідується могутнім басом у щирій любові до рідної пісні, рідного краю.
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар