пʼятницю, 14 листопада 2014 р.

Поетичний глобус в Бережанській бібліотеці «Вони захищали гідність народу»





...Горять серця, сміливо сяють очі,
І хай вогонь вовік не згасне той!!!

          І знову листопад…В пам'яті  спливає Майдан, перший студентський спротив, який згодом переріс у революцію Гідності і Честі.
         Навіть не віриться, що від того незвичайного часу, від тих буремних днів, коли ми всі змінилися, стали серйознішими минає рік... На Майдані поклали свої життя Герої Небесної сотні. Герої не помирають – вони залишаються в пам'яті поколінь.
         Цим подіям  присвячений  поетичний Глобус  «Вони захищали гідність народу», який  проходить в нашій бібліотеці і  на якому звучать вірші Майдану і про Майдан.


…Палає Київ у вогні, горять сталеві БТРи
там на межі-передовій, народ боронять волонтери.
Палають шини і серця, ніхто не хоче помирати…

          Лиш не зупиняйтесь, вставайте, боріться,
Не може тривати вічно облога!
Нас не зупинить жодна міліція,
Єдиний наш вихід – це перемога!

            А вдало оформлена працівниками бібліотеки викладка газетно-журнальних  матеріалів «Вистояли! Заради гідності!» допомагає активним  учасникам заходу  і підтримує  колорит патріотичного духу.
 
   Віриться, що вогонь Майдану, який сьогодні став вогнищем і  болем всієї  України, спалить весь окупаційний мотлох і ми всі разом здолаємо цього зовнішнього ворога.

Нас уже не залякати
І нікому не здолати-
Українському народу
Вік не буде переводу!

пʼятницю, 7 листопада 2014 р.

Свято Осені у Волощині.


Осінь чарівна у гості прийшла.
Щедрі дарунки всім принесла...
В золото вбрались дерева й кущі,
Яблука й груші стоять на столі, - такими словами розпочали своє свято Осені юні читачі (1-4 кл.) Волощинської сільської бібліотеки.


                           Разом з батьками - поважними  читачами бібліотеки - підготували багато осінніх композицій з оригінальними назвами: "Білочка-ласунка", "Лебедине озеро", "А ви полинули і все покинули", "Звідки я узявся" та ін.
 
                 Герої свята почергово зверталися до гостей із своїми настановами, але найголовнішою настановою стали слова поважного господаря городу Гарбуза, який, з такого приводу,  прикотився з поля, щоб сказати своє напутнє слово: "Я вклоняюся Вам гречно і всім дякую сердечно. А також даю наказ: щоб любили люди нас, і смачні вживали страви - не псували тої справи. Хай наш рід чудовий буде, на поживну користь людям!"

                      А допомогою у проведенні свята стала активна підтримка сільського бібліотекаря Галини Куцої, вміло підібрана і донесена нею книга до читача та озвучена викладка літератури "Осінь чарівна у гості іде - щедрі дарунки усім нам несе!"



Лист солдату в зону АТО





Привіт, сміливий, вірний наш Солдате!
Коли Ти повернешся? Чекаємо Тебе.
Молимось всі за Тебе, наш вкраїнський брате,
І ВІРИМО, що перемога за Тобою буде.

Ми дякуємо Тобі за Твою мужність,
За Твою віру в Бога й в Україну,
За те, що тобі зовсім не байдужа
                          Свобода наша, ну і солдатськадружба.

Молимось за Тебе, наш вкраїнський Брате!
Ми ВІРИМО, що  вистоїш в двобою,
І захистиш від ворога і ката!
Україну-неньку  і родину велику свою








Благодійну акцію "Напиши листа солдату" і збір коштів для закупки термобілизни нашим оборонцям було організовано на площі перед ратушею церковним комітетом та громадськими організаціями міста Бережани