четвер, 31 липня 2014 р.

Оборонці з бережанським корінням



Тож збережіть у серці пам'ять стріч.
Бо ми прийшли, коли була потреба,
Щоб — знову — тиха українська ніч,
Спокійні зорі і прозоре небо. 
                                Мустай Карім

             Брати  Андрій і Володимир Кукурудзи   постійно не живуть у Бережанах (народилися і навчалися у Рівному), але досить часто гостюють тут, у бабусі Орисі, саме тут, у Бережанах, народився і виріс їхній батько, тому з впевненістю можна називати їх  бережанцями.

              Звичайнісінькі українські хлопці, які успадкували від своїх далеких прадідів те, що не можна ні купити, ні продати, ані розміняти на дріб'язковість  - вірність, честь і гідність. Ніколи не хизувалися патріотизмом, але завжди звіряли власні вчинки з совістю - справжньою людською чеснотою. 

          





Ативні учасники Революції  Гідності  зголосилися до лав Національної гвардії України відразу ж коли Росія окупувала Крим  і потрапили до третього взводу першої роти, а там - перше "бойове хрещення", а  там - справжня війна, там - Донбас. 
             В "гарячій точці" брати пробули більше місяця, але будь-якої миті готові знову стати на захист Вітчизни.


За архівами матеріалів газети "Бережанське віче",  № 29, від 25 липня 2014 р.       


середу, 23 липня 2014 р.

Флешмоб на Площі Ринок





В рамках семінару бібліотечних працівників «Організація сімейного читання – основа успішної роботи бібліотеки» був організований флешмоб (організатор-волонтер О.М. Чупровська) з юними читачами бібліотеки під гаслом «Від пам’ятника Т.Шевченка по книжку про Т.Шевченка» (приурочений 200-літтю від дня народження славетного Кобзаря).

У   флешмобі брали участь діти різних вікових категорій – дошкільнята, учні шкіл міста, а також діти, які приїхали в Бережани на канікули до бабусі і дідуся.

Дитячий семінар у Бережанській районній бібліотеці.




«Організація сімейного читання – основа успішної роботи бібліотеки» - під такою назвою проведений семінар бібліотечних працівників району.

 В роботі семінару взяли участь О.В. Шулик – вихователь дитячого садочка «Сонечко», Г.І. Логуш – начальник відділу державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Бережанського районного управління юстиції.
Методичні поради та консультації  надавали працівники районної бібліотеки: Г.С. Дурисвіт – бібліотекар молодшого відділу районної дитячої бібліотеки, В.М. Палій – бібліограф ЦБС та методист по роботі з дітьми О.І. Паньків.
В рамках семінару був організований флешмоб (організатор-волонтер О.М. Чупровська) з юними читачами бібліотеки під гаслом «Від пам’ятника Т.Шевченка по книжку про Т.Шевченка» (приурочений 200-літтю від дня народження славетного Кобзаря).
 У флешмобі брали участь діти різних вікових категорій – дошкільнята, учні шкіл міста, а також діти, які приїхали в Бережани на канікули до бабусі і дідуся.
 Діти-учасники дійства поклали квіти до пам’ятника Т.Г.Шевченку, читали його вірші. Працівники бібліотек-філіалів району разом з учасниками флешмобу прочитали Шевченків «Заповіт».
Колона дітей з книгою «Кобзар» в національних костюмах на велосипедах, роликах, дитячих машинках, з прапорцями в руках, прибули до дитячої бібліотеки, де ознайомилися з творами Т.Г.Шевченка.
 
Гостями бібліотеки була і сім’я  Гаврилишин з Бережан із внучкою Сашею, яка проживає в Чернігові. Біля виставки «Вічне слово Шевченка» дівчинка розказала вірш Т.Г.Шевченка.
  Метою цього семінару було підтвердити, що читання – це не просто спосіб отримання інформації, це унікальний процес, здатний зробити з дитини Особистість, яка, навчається відчувати, співпереживати, мислити, роздумувати над прочитаним. А бібліотека є тим осередком, який має позитивний вплив  на сім’ю з метою покращення умов для розвитку здібностей підростаючого покоління. 



вівторок, 22 липня 2014 р.

"Майдан гідності" - в Бережанах



Майдан повстав, Майдан гудів…
На подвиг і відвагу
І з міст, і з сіл, і звідусіль
Ішов народ під стягом. 

         З  6 по 11 липня 2014 року в Бережанському краєзнавчому музеї  експонувалася  Всеукраїнська пересувна виставка художників України "Майдан гідності", на якій були представлено 36 картин 12-ох авторів.

 
  

                Хвилиною мовчання вшанували пам'ять тих, що загинули на Майдані і гинуть на сході України.



               У виступах гостей з Тернополя, Львова, Харкова, Дніпропетровська, Рівненщини, Києва та наших місцевих виступаючих, авторів та учасників виставки головними тезами були "Майдан" - назавжди залишиться в серці кожного", "Україна - єдина!", "Герої не вмирають", "Боротьба за незалежність України продовжується і художники по-своєму беруть в ній участь", "Хай пам'ятають: Знайдемо всіх!".


                   Після Тернополя і Бережан виставку зустрічатиме Чортків.

Усе неможливе сьогодні перейде межу.
І доля ще буде до нас і зла, і ласкава.
Але я виходжу на площу, але я кажу:
Слава Україні – Героям слава!
Оксана Боровець