пʼятницю, 27 червня 2014 р.

...Право на мову та свою державу.




Важливим етапом в українському державотворенні, у розвитку українського суспільства й держави стало прийняття 28 червня 1996 року нової Конституції України.
 Прийняття основного закону нашої держави – це визначна подія в її історії, у житті її народу, тому що –
Ми – українці і є у нас права
На рідну мову та свою державу.
На гордий прапор золотисто-синій
І щастя жити у такій країні, -
сказала у вступному слові Ольга Паньків методист по роботі з дітьми та молоддю на Годині державності «Конституція України: традиційне і нове», приуроченій Дню Конституції, яку провела напередодні свята Бережанська районна бібліотека.
 У заході взяли участь: начальник Бережанського районного управління юстиції  З.Т. Браїловська, 
  методист Бережанського районного методкабінету, заслужений працівник освіти України, В. В. Бич

 та працівники бібліотеки.


 


пʼятницю, 20 червня 2014 р.

Веселі канікули з Богом у Бережанах





           На літній дитячо-юнацький табір  «Веселі канікули з Богом» зголосилося сотні дітей, адже окрім того, що вони безкоштовні, діти мають змогу весело провести дозвілля та навчитися правд християнської віри під час духовних зустрічей зі священиками. 
           Україна єдина!» - таку фразу вигукували юні учасники табору «Веселі канікули з Богом» на площі перед храмом УГКЦ на центральній площі міста Бережани. Тим самим вони виявили шану та велику любов до своєї Батьківщини
           В останній день діти та їхні батьки взяли участь у святковій Літургії у храмі Пресвятої Трійці. Більшість дітей приступили до Святої Сповіді та прийняли Святе Причастя, що стало кульмінацією "Веселих канікул".
        
        А пісня під назвою «Україна єдина» стала основою бансу, підготовленого аніматорами на чолі з Романом Демушем на завершення табору, який тривав у місті впродовж 7 днів.
       Дуже приємно, що активними учасниками "Веселих канікул"  були і читачі нашої бібліотеки.


Ukraina jedyna