четвер, 29 травня 2014 р.

Cпільна молитва пам'яті


Що ти ж твориш, нікчемний тиран?
 Хто ти, щоб у народу життя віднімати?


        Кожного року, в День пам'яті жертв геноциду вірмен, сотні, тисячі людей приходять, приїжджають в храми, щоби помолитися за жертви  невинних  душ   геноциду.

      Саме цього року, в скорботний день спомину вірмен, ВПЕРШЕ! за останню сотню літ, в Бережанах, у Вірменській церкві відбулося  Богослужіння, ініціатором якого стали члени спілки вірмен України, що в м.Тернопіль,  які захотіли помолитися у рідному храмі -
                                                    Вірменській церкві. 



             Панахиду очолив отець-декан Михайло Бугай.



            Опісля, присутні виклали зі свічок хрест, як символ пам'яті загиблим..


         Горе геноциду єднало два народи - вірмен і українців, які на даний час також переживають подібне - знищення за відстоювання своєї свободи.











середу, 28 травня 2014 р.

Пом'янули незлим тихим словом...

Усе знесла й перемогла
його любові сила.
Того великого вогню
і смерть не погасила.
       Тарас Шевченко має свою історію вселюдської любові і визнання на Бережанщині. Пройшло вже 200 літ, але пам'ять про вірного сина  українського народу живе в серцях та душах бережанців. 
                                                                                  
Працівники бібліотеки на покладанні квітів Т арасові  Шевченку
        У  сьогоднішій час значення Шевченка для нас величезне, тому що в його творах вложені слова вічної правди, невмирущої краси, глибокого розуміння. Вони мають таку  надзвичайну  силу, що до глибини зворушує душу, мов вогнем палить закамяніле серце, закликає народ до оборони своєї  України, рідного слова.
         Нині вільно котить свої могутні хвилі Дніпро. Над ним, серед зелених пагорбів в одвічній красі височить Тарасова гора, на якій постав у бронзі український поет, художник і мислитель Тарас Шевченко.


понеділок, 12 травня 2014 р.

Весь світ у бібліотеці.

        

      Мрії... Які вони бувають? Хтось мріє бути відомим, хтось сильним. Дехто мріє про достаток. Для кожного мрія - це щось казкове та, можливо, й нездійсненне, але є й такі мрії, яких досягти досить просто. Варто лише уважніше придивитися до того, чим живеш сьогодні. Мрія багатьох  вже частково здійснилась, адже вони віртуально  відвідали всі країни Європи.  

  В центральній районній бібліотеці для дітей, зусиллями  учнів 9-11 класів БСШ №2,  проведено науково-пізнавальну конференцію "Світ навколо тебе".   

    Користувачі бібліотеки мали змогу дізнатися багато нового, цікавого та корисного про країни світу та їх культуру.

            Майстерно зроблене слайд-шоу ефектно доповнювало розповіді виступаючих.

       Бібліотекар відділу обслуговування 5-9 класів М.М. Болюх ознайомила присутніх і учасників конференції з новинками літератури та періодики по даній темі.