четвер, 30 серпня 2012 р.

Семінар бібліотекарів

Духовність - це внутрішній світ людини.
Духовні цінності... духовне відродження - слова говорять самі за себе.
І саме про відродження духовності йшла мова на семінарі бібліотечних працівників району "Джерела відродження духовності - відродження України", який організувала Бережанська районна бібліотека для дітей.
 

Насиченою вщент була програма семінару - від повчань духівника о. Василя Онищука до виступів запрошених гостей - вчительки християнської етики Т. Є. Сеньчик, директора навчальної частини виховної колонії П. М. Довбенка, консультацій фахівців районної бібліотеки О. В. Чибрас, Н. Г. Капусти, О. І. Паньків.


Учасники і гості семінару мали можливість побувати на екскурсії по місцях історичного та духовного рівня, яку майстерно провела учений секретар ДІАЗу Н.І.Волинець. Бо ж Духовність - це Вершина, до якої потрібно йти все своє життя. Це - дійсно Храм людської душі, Храм відродження України.






А вершиною семінару став тренінг для бібліотекарів району "Бібліотека і бібліотекар в електронному світі, Ефективні прийоми пошуку інформації в Інтернет. Значення бібліотек у розвитку якісного краєзнавчого та духовного контенту", вміло проведений фахівцями Тернопільської обласної бібліотеки для молоді Світланою Воробель та системним адміністратором п. Борисом.



ЩИРО ВДЯЧНІ ВСІМ ГОСТЯМ І УЧАСНИКАМ СЕМІНАРУ!

вівторок, 14 серпня 2012 р.

Лицар боротьби і честі


"У переломних бурхливих часах, у яких ми живемо,
треба виразно окреслених сильних нових людей
з виразно окресленим світоглядом,
що серед постійних перемін і зіткнень
розбудять і оформлять суспільну енергію
й нададуть їй змісту..."
                                                                Дмитро Мирон"Орлик" 
                          

В кінці липня  виповнилося 70 літ з дня загибелі нашого славного земляка, одного із ідеологів української національно-визвольної боротьби, уродженця села Рай Дмитра Мирона "Орлика".

Дмитро Мирон загинув 1942 року в центрі Києва біля оперного театру (на розі вулиць Б. Хмельницького та Театральної) від куль гестапівського агента. Кажуть, це був колишній агент НКВС, що пристав на службу до гестапо.

Йому йшов лише 31 рік... Він жив і боровся так, як учив жити й боротися інших. І в цьому найвища суть Дмитра Мирона "Орлика".

 


На сьогоднішній день в його рідному селі Рай встановлено погруддя Дмитра Мирона,

а на будівлі Національного оперного театру ім. Тараса Шевченка в Києві у память встановлена меморіальна таблиця.


пʼятницю, 10 серпня 2012 р.

Гарний подарунок для малечі

 

Дитинство - пора веселкова й крилата,
Де музика ніжно звучить.
На ігри і казку, на барви багата, -
Тут хочеться гратись і жить!



Один за одним збігають за вікном дні останнього місяця літа... Але юним бережанцям надовго запам'ятається середина його, а саме той день, коли відбулося відкриття центральної споруди дитячого майданчика.




Ініціатором відновлення майданчика стала міська громадська організація "Рідне місто", а  підтримав ідею громадсько-політичний діяч Валентин Наливайченко.




Завдяки їм малеча нашого міста отримала гарний подарунок.

середу, 1 серпня 2012 р.

Картини, що підкорили світ.



Дивосвіт Олега Шупляка.


Серія картин-ілюзій з подвійним змістом упродовж  літа експонується у Бережанському замку. Вони належать пензлю Олега Шупляка, члена Національної спілки художників України.

Першу роботу під назвою "Мені тринадцятий минало" (портрет Т.Шевченка) художник створив ще 20 років тому. Особливу любов вкладав у сюжети подвійного змісту. Тепер їх 19 і впродовж травня місяця вони "підкорювали" столичного глядача в залах Національного музею Т. Шевченка.


Оригінали продовжують мандрувати новими виставковими маршрутами, а репродукції картин ілюзій експонуються у Бережанському замку.


 

Туристи з усіх кінців України, Польщі захоплено сприймають виставку, на якій ожили сторінки історії, культури, літератури, релігії.